Demonamiddag "Highend klinkende actieve draadloze luidsprekers, bestaan die?"

Jaren waren we zelf geen fan van actieve luidsprekers of draadloze luidsprekers. Teveel problemen ermee. Weergave te druk, te hard.

En toen waren we op bezoek bij Piega aan het Meer van Zürich enkele jaren terug. De vriendelijke Dominic van Piega liet ons o.a. de Premium 301 Active Wireless horen, een echt kleine monitor, maar met ingebouwde versterkers en draadloze aansturing langsheen de "Connect" zender/ontvanger van Piega. Wow, dit was niet te geloven. Waar was die subwoofer ergens te zien? En hoe fijn spelen die kleine luidsprekers? Vorig jaar kochten we dan voor ons demo-arsenaal de zeer slanke Piega Premium 501 Active Wireless (€ 4.700,- tot € 5.100 per paar, de Connect kost € 290,-). En die ontgoochelt ons ook evenmin, om het zacht uit te drukken.

Twee kleine maar snelle langeslagwoofertjes, een zijdezacht klinkende ribbontweeter en een baspoortje vooraan. En 180W versterking ingebouwd per luidspreker. Meer moet dat niet zijn om een volledig highend weergave te realiseren. En heel straf is dat je verder niks nodig hebt, tenminste als je enkel muziek vanaf een smartphone, tablet of pc wil streamen. De Connect kan via Bluetooth Apt/X (24 bit/96khz) worden aangestuurd, maar heeft ook analoge en digitale rca-ingangen. Twee rca-uitgangen zorgen ervoor dat je de luidsprekers eigenlijk ook bedraad kunt aansturen vanaf de Connect, maar het kan dan ook evengoed vanaf de pre out uitgangen van een voorversterker of DAC met volumeregeling. Er is ook een Connect Plus (€ 590,-) die tal van andere streamingmogelijkheden toevoegt, zoals Spotify Connect, Apple Airplay, Google Chromecast en Roon Ready.

Enfin, dit is een luidsprekersysteem dat zeer weinig te wensen overlaat.

Geloof je ons niet? Kom luisteren of je (on)gelijk hebt!

Wil je erbij zijn, stuur dan een e-mailtje naar peter@audioperfect.be.

Wanneer: zaterdag 19 maart van 14u00 tot 18u00.

Waar: Dom van Asschestraat 2, Oostkamp.

Gezondheid: ontsmettingsgel aanwezig. Ben je ziek of heb je symptomen van een besmettelijke ziekte, annuleer aub je deelname.

Piega Premium 501 Active Wireless