De Pooter W.

Schreef:

Ik had al een bestaande hele goeie hifiset, maar toch spookte het in mijn hoofd “Kan dit nog beter? Zijn er geen ingrepen mogelijk waardoor het absoluut uitstekend wordt?". Toch niet evident als je al een set hebt met hele goeie PMC speakers, een Audio Research buizenversterker en een Hifirose streamer!

Daarbij kwam ik op de website van AudioPerfect en de teksten en getuigenissen spraken me aan. Even later Peter opgebeld en afgesproken dat hij langskwam. Gezien de afstand van ruim 250km heen en terug voor Peter kostte me dat wel 250 euro, maar ik had het ervoor over.

Het eerste wat Peter deed was luisteren naar mijn set en de mindere punten blootleggen. Dat bleek een zekere hardheid in het hoog en het laag dat niet echt onder controle was. Allebei veroorzaakt door de akoestiek enerzijds en de positie van de luidsprekers en mijn luisterpositie anderzijds. Dus werden herhaaldelijk de luidsprekers geherpositioneerd, maar ook mijn luisterplek. Gelukkig heb ik een “mancave”, dus veel was mogelijk. Na twee uur proberen en luisteren waren we beiden tevreden want de laagweergave was zo goed als helemaal perfect op de luisterplek en ook het hoog was veel aangenamer.

Ik vroeg Peter of er nog andere verbeteringen konden en uit een aantal suggesties van Peter koos ik voor goeie ontkoppelingsvoetjes van SSC voor mijn speakers, voor 3 redelijk betaalbare maar hele mooie stroomsnoeren van Audes (je begrijpt niet waarom fabrikanten hier niet meer aandacht aan besteden). En niet in het minst een PS Audio P12 stroomregenerator, een demotoestel van Peter aan een interessante prijs. Al was ik sceptisch over wat zo’n toestel allemaal doet en waarvoor het zorgt, toch had ik al gelezen dat dit echt wel een mooie upgrade is.

Een week later kwam Peter de spullen installeren. Er werd er geluisterd en alhoewel ik geen techneut ben hoorde ik iets van “Dat meen je niet! Wat een verbetering!” En op alle vlakken uitstekend stereobeeld , plaatsing instrumenten, diepte, maar vooral rust in de muziek waardoor je geneigd bent het volume hoger te zetten , luistermoeheid verdwijnt!

Peter is iemand die goed luistert naar zijn klant en dat heeft tot een mooi resultaat geleid.
 

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.