Demol H.

Schreef:

Dag Muziekliefhebber,

Roomperfect heeft mij gered!

Ik ben in 2009 verhuisd van een huis in de stad met een heel ruime zitplaats die ook dienst deed als luisterruimte en zeer goed klonk naar een nieuwgebouwd droomhuis aan de rand van de stad met een speciaal voor muziek ingerichte ruime kamer.
Mijn installatie bestaat hoofdzakelijk uit Linn-componenten, behalve de luidsprekers: Audiostatic ES100.
Toch geen rommel dacht ik zo, maar...
Mijn teleurstelling was groot toen ik begon te luisteren naar mijn installatie in de nieuwe omgeving. Het werd meteen duidelijk dat akoestiek vreselijk belangrijk is en dat het niettegenstaande alle genomen voorzorgen enorm kan tegenslaan.

Na een hele tijd schuiven en herinrichten ben ik beginnen zoeken naar hulpmiddelen om de akoestiek te verbeteren, tot en met verplaatsbare geluidsabsorberende panelen (niet goedkoop!) om echo's en galm op te vangen. Maar het bleef slechter dan ik voordien gewoon was. Het was altijd teveel of te weinig. Ik kreeg het maar niet goed. Vooral het soms schrille geluid van een nochtans zachtaardige houten barokke dwarsfluit kon me op bepaalde toonhoogtes geweldig irriteren. Met piano had ik in de hoge tonen soms gelijkaardige ervaringen, het was alsof er op bepaalde momenten staande golven in mijn oren stonden, heel vermoeiend! Het zat niet goed.

Met de moed der wanhoop en een niet te onderschatten dosis argwaan heb ik me gewaagd aan een thuisdemonstratie van de Lyngdorf RP-1 en geloof het of niet maar binnen de kortste keren zat alles op zijn plaats, het klonk hemels, in balans, juist, aangenaam, kortom een droom!
Ik ben sinds november 2010 de gelukkige bezitter van een RoomPerfect RP-1. Ik geniet nu nog alle dagen van mijn audio-installatie en kan iedereen die akoestisch in de knoop zit aanraden geen zotte kosten te doen of te prutsen met eierkartons of ander fraais en ruzie te krijgen met mevrouw maar een demo te vragen met de RoomPerfect, negen kansen op tien is dit de oplossing.

Ik dank bij deze mijn kameraad Marc De Rycke die me op het goede spoor bracht en Peter Neirinck die met een professionele en doortastende aanpak mijn muzikaal leven weer de juiste kleur gaf.

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.