Custers F.

Schreef:

Noot vooraf van AudioPerfect: deze klant wou absoluut zelf de leercurve doormaken van het afregelen van zijn Lyngdorf TDAI3400 versterker/DSP/DAC/streamer. Hieronder volgt de tekst van zijn daaropvolgende 2 berichten aan me:

Mail 1:

Na een heuglijke week op reis met een paar vrienden, ben ik er gisteren mee begonnen.

Reeds de verpakking – twee kartonnen kaders waarin een verende kunststoffolie is gespannen - geeft blijk van grote zorgvuldigheid. Proficiat Lyngdorf!

De handleiding, logisch en geen letter te veel, ook de voetnoten.

De interface met vast IP-adres en de menu structuur, uitstekend.

Zoals de handleiding aanraadt: eerste de setup helemaal doorlopen en parametreren en de toestellen aansluiten. Resultaat: alles werkt, tv geluid, CD speler, SSD en USB stick, internetradio, PC met USB-B. De grootste verassing is het geluid: helder, gedetailleerd, evenwichtig, distorsie nul, demping perfect, fase timing een streling voor het oor, een enorm verschil met mijn oude analoge versterker. Proficiat Lyngdorf!

Dus wilde ik aan Roomperfect beginnen en vond de Microfoonadapter (XLR-mini jack) niet. Ik heb alle verpakkingen driemaal nagekeken, maar geen adapter. Is er een andere manier van aansluiten zonder adapter? Of kun je mij de adapter toesturen? (noot AudioPerfect: 1e maal in 12j dat iets ontbrak bij Lyngdorf; uiteraard hebben we de klant direct een snoertje gestuurd)

Ook 2 vragen over de afstandsbediening: wat is de functie van de kleurentoetsen en de muzieknoottoetsen? In de handleiding wordt niets vermeld. (noot AudioPerfect: die blijken te dienen voor toekomstig gebruik)

Mail 2:

Het snoertje is vandaag aangekomen. Na een half uur had ik met 5 metingen 95% Roomperfect en mocht ik op save drukken. Het resultaat is nog een factor 2 beter qua detail, helderheid en stereobeeld. Staande golven zijn weg en bas is droog en zuiver. Mijn JBL’s voelen zich als een vis in het water. Dus ik ben 100% tevreden over mijn aankoop.

In de komende tijd ga ik de mogelijkheden van het toestel verder ontdekken en uitdiepen. Als eerste het streven om met RP kort bij de 100% te komen. Daarna de finesses van het toestel ontdekken. Vragen die daarbij opduiken en ik niet zelf kan oplossen, zal ik dan aan je doorspelen.

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.