Plovie R.

Schreef:

Het was een moeilijke bevalling. Na demo's met Bose en een uitleg die absoluut niet bevredigde bij een gekend audioverkoper in Brugge kwamen we bij Peter terecht.

Na rijp beraad viel de keuze op de combinatie Lyngdorf/Adam Artist en North Star SACD. Fijn. Nog even verlangend uitzien. Adam wilde niet echt meewerken en verdaagde de levertijd uiteindelijk met ruim een jaar. Dan maar de knoop doorgehakt en voor de Compact-reeks gekozen. Korte tijd nadien werd alles geleverd, het klonk onmiddellijk goed maar Peter wilde het boekje volgen en alles afstellen zoals het hoorde. Mijn ongetrainde oren hoorden wel een verschil maar enorm was dat niet. De eerste bezoekers reageerden ook niet zoals ik gedacht had. Kan je niet wat meer bas...., hoe zo dat gaat niet.... maar hoe langer ze bleven zitten hoe beter ze het geluid bleken te vinden. De breedte van het geluid vanuit de verre Lyngdorf woofers, het detail van de Adams ('je speelt wel luid hé', hoewel als we in de keuken staan horen we bijna niets). Ondertussen ruim een half jaar verder en de Adams zijn al een beetje opgewarmd. Bij het luisteren knettert het soms nog in mijn oren omdat zoveel verschillende geluiden afzonderlijk hoorbaar zijn.

Zijn we tevreden? Wat dacht je, ondertussen is ons tv-aanbod bijna geslonken tot het huis van vertrouwen maar vriend telenet heeft ons een aanbod gedaan en sindsdien klinkt Roberto Alagna ook op TV al een beetje meer als in de concertzaal met de hulp van Lyngdorf en Adam. Nog dromen? Natuurlijk. Misschien win ik ooit een Bongobon voor een Steinway-variant????

Peter, elke dag opnieuw bedankt.  Ronny en Vera.

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.