Pollefeyt M.

Schreef:

Als muziekliefhebber en audiofreak heb ik mijn muziekinstallatie stapsgewijze opgebouwd en verbeterd. Mijn motto is daarbij altijd geweest: 'als het niet beter klinkt, hoeft het niet'. Door de jaren heen zijn meerdere merken waaronder B&W, Monitor Audio, PMC, Kenwood, Denon, Dual, Musical Fidelity, ... de revue gepasseerd. Een tijdje terug ben ik van PMC OB1's overgeschakeld op PMC PB1i's. Na meer dan 10 jaar van een Musical Fidelity A3/CD3-combinatie te hebben genoten, vond ik dat de PMC PB1i's met een wat zwaardere versterker beter tot hun recht zouden komen.

Zodoende ben ik op zoek gegaan naar producten met een m.i. uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De verdeler waar ik indertijd mijn Musical Fidelity-combo heb gekocht, voert dit merk niet meer daar hij zich minder en minder toelegt op Hi-Fi. Dus ging ik op zoek naar een verdeler van Musical Fidelity in West-Vlaanderen en kwam zo bij Peter terecht.

Reeds bij het eerste contact (telefoon) had ik een goed gevoel in de zin van 'deze gedreven dealer gaat vooral op zoek naar kwaliteit'. Mijn interesse ging vooral uit naar een hybride Italiaanse versterker (andere verdeler) en de Musical Fidelity M6i. Peter stelde voor om ook eens de Lyngdorf TDAi 2200 met geintegreerde 'Room Perfect'-correctie in de test op te nemen. Zo gezegd zo gedaan en er werd bij mij thuis een vergelijkende test georganiseerd. Alles verliep in een gezellige ongedwongen sfeer. Nadat Peter de akoestiek van mijn luisterruimte nauwgezet had opgemeten, stelde de 'Room Perfect'-applicatie een minimale correctie voor, wat betekent dat de ruimte zich akoestisch heel neutraal gedraagt. Na een uitgebreide luistertest, had ik een lichte voorkeur voor de MuFi M6i, die vooral in het laag een wat beter fundament neerzette dan mijn MuFi A3. De Lyngdorf klonk heel mooi, maar naar mijn gevoel iets te klinisch/analytisch. Uiteindelijk werd het de MuFi M6i. Recent heb ik ook een MuFi V-LPS II phono-voorversterker + V-PSU II voeding aangeschaft na een uitgebreide luistertest versus de MuFi A3 geintegreerde voorversterker. Opnieuw was het voor Peter geen enkel probleem om deze - relatief goedkope - producten even thuis te testen.

Na zijn laatste HiFi-show was ik onder de indruk van de professionele aanpak van het gebeuren. Daar heb ik voor het eerst de J-M Reynaud transmissielijnluidprekers (type Orfeo Supreme) gehoord. Een schitterend product met een zeer gedetailleerd, neutraal en rustig klankbeeld. Kortom, deze producten zijn top.

Hierbij wens ik Peter nog veel plezier en succes met de zaak en als je naar de betere Hi-Fi zoekt, even langsgaan bij AudioP(eter).

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.