Van de Perre P.

Schreef:

Ik mag zeggen dat ik weinig mensen in de audiobranche ken zoals jij, die hun klanten op een eerlijke manier informeren en vooral niets opdringen (vooral dat laatste is soms ronduit storend).

Kwaliteit moet inderdaad geen fortuinen kosten maar het is wel eerlijker als je de mensen er bij vertelt (en vooral laat horen) wat ze krijgen voor meer geld.  Spijtig genoeg is de highendwereld vergeven van mensen die enkel willen opscheppen over de "merken" die ze in huis hebben.   Je kan het een beetje vergelijken met het kopen van auto's.  Het moet niet goed zijn, als het maar ‘bekend’  is.

Ik ben een blij man met mijn Lyngdorf spullen.  Die BW-1 basspeakers zijn werkelijk subliem en de wijze waarop de digitale Lyngdorf-versterkers het geheel van Final electrostaten en de BW-1 speakers tot één geheel laten klinken is gewoon prachtig.  Zonder de Roomperfectmodule in de TDA2200 zou het in mijn betonnen bureau absoluut niet lukken om een deftig geluid te krijgen.

Mensen denken dikwijls dat het poepsimpel is, sleuren  2 versterkers bij elkaar en knopen die aan hun luidsprekers  in bi-amping. Het resultaat is (zoals ik onlangs mocht ervaren bij een vriend van mij) meestal rampzalig.  De manier hoe de lyngdorfs het doen is één van de weinige goeie.

Wat Roomperfect doet voor akoestiek is gewoon niet te geloven. Ik heb vorige week nog een luisterruimte gezien volgepakt met allerlei resonatoren op ramen, muren e.d.  Ik zeg niet dat het slecht is maar alles bij elkaar kost het een veelvoud van een Roomperfect-module en zijn sommige basabsorbers zo groot dat er veel kans is dat je vrouw je met audio spullen en al op straat zet.

En om voor eens en altijd een fabel uit de wereld te helpen... Lyngdorf digitale versterkers klinken niet kil.  Mensen die deze onzin uitkramen doen dit meestal omdat ze het hebben van horen zeggen terwijl ze nog nooit zo'n versterker gehoord hebben.  Ik heb bij mij de test gedaan en een Muscial Fidelity versterker in de plaats van de Lyngdorf gezet en de Lyngdorf klinkt hoegenaamd niet killer of warmer dan een Musical Fidelity (die trouwens de naam hebben van zeer neutraal te zijn).

Ik had ook graag hulp gekregen bij het aankopen van mijn muziekinstallatie.